/ Przepisy / Chrupiące batoniki

Opis przygotowania

Ziarna słonecznika wsypać na patelnię. Uprażyć. Dodać masło. Wlać miód. Wymieszać. Wsypać cukier waniliowy, posiekane orzechy, trochę żurawiny, rodzynków i wiśni oraz wiórki kokosowe. Wymieszać, zdjąć z kuchenki i wsypać płatki. Jeszcze raz dokładnie wymieszać.

Gotową masę przełożyć na półmisek lub płaski talerz, wyłożony pergaminem lub folią spożywczą. Ubić i docisnąć (można użyć małego wałka). Zostawić do wystudzenia.

Nad gorącą kąpielą wodną rozpuścić czekoladę. Udekorować wystudzoną masę. Gdy czekolada zastygnie, pokroić na kawałki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 271
Ewa gotuje - odc. nr 271

Są tacy, którzy na rowerze jeżdżą przez cały rok. Ewa Wachowicz woli jednak,...

 

Podobne przepisy

Placek krucho-drożdżowy z jabłkami

Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...

Ciasteczka francuskie z owocami

Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...

Fondue czekoladowe

Śmietanę podgrzać w rondlu. Gdy zacznie się gotować, zdjąć z kuchenki i wkruszyć czek ...

Lekki tort truskawkowy

Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...

Wróć do listy przepisów