Mąkę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczką, dodać żółtka i kwaśną śmietanę, wyrobić nożem, następnie zagnieść. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny.
Wyjąć, rozwałkować na grubość mniej więcej 1/2 cm (podsypując mąką). Małe metalowe foremki posmarować roztopionym masłem, każdą foremką wyciąć ciasto, wykleić, nakłuć widelcem. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 10 minut. Wyjąć, ostudzić.
Mleko zagotować z wanilią, pod koniec dodać masło. W odrobinie zimnego mleka rozpuścić budyń, dodać żółtka, wymieszać. Wlać do gotującego się mleka. Gdy zgęstnieje, wystudzić. Przełożyć do szprycy cukierniczej. Napełnić babeczki. Część można też wypełnić bitą śmietaną (śmietana kremówka, cukier i cukier waniliowy).
Udekorować owocami (winogrona przeciąć na pół).
Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu, aż się r ...
Bita śmietana, truskawki i bezy...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...