Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do galaretki, mieszać aż się rozpuści, odstawić do wystudzenia.
Śmietanę zmiksować i porcjami dodać do niej tężejącą galaretkę. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe (część zostawić do dekoracji).
Dno dużej prostokątnej blachy wyłożyć biszkoptami nasączonymi w likierze (np. malibu). Wlać masę, posypać wiórkami i wbić „na sztorc" prażone migdały.
Chłodzić w lodówce przez około 2 godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz pokaże, że można zrobić pyszny, domowy sos...
Cukierniczy symbol Krakowa!
Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...