
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubitą na sztywno pianą z białek (ze szczyptą soli) oraz cukrem waniliowym. Dorzucić rodzynki namoczone w wodzie.
Przełożyć do formy (tortownica o średnicy 28 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wyrównać, posypać wiórkami kokosowymi i upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C (60-70 minut).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swojego magazynu kulinarnego Ewa Wachowicz upiecze na...
Bez glutenu i bez laktozy - na mleku roślinnym, dla wegan!
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodając stop ...
Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!