Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik gotowany

Opis przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki.

Przygotować masę. Masło rozgrzać w garnku. Dodać ser (zmielony trzy razy), jajka i smażyć na wolnym ogniu.Gdy ser zacznie „bulgotać", dodać cukier, cukier waniliowy, budyń i mąkę ziemniaczaną. Sypać powoli przez sitko.

Gdy ponownie zacznie „bulgotać", można dodać drobno pokrojone bakalie. Odstawić. Gdy masa jest jeszcze ciepła, posmarować i złożyć placki. Można polukrować, posypać cukrem pudrem lub podać z dowolną polewą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 116
Ewa gotuje - odc. nr 116

Gulasz segedyński, sernik gotowany Zwykło się mówić: Polak-Węgier dwa bratanki,...

 

Podobne przepisy

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Puszysty sernik z budyniem

Na oleju rzepakowym!

Ciasto ucierane z kaszą manną

Naszpikowane śliwkami;-)

Placek jabłkowo-gruszkowy

Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...

Wróć do listy przepisów