/ Przepisy / Karmelizowana cytryna

Opis przygotowania

Cukier roztopić na patelni. Gdy popłynie umieścić w nim pokrojoną w plastry cytrynę i usmażyć z obu stron. Przełożyć na papier do pieczenia i poczekać, aż zastygnie. Używać do dekoracji deserów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 440
Ewa gotuje - odc. nr 440

Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....

 

Podobne przepisy

Tarta z białą czekoladą

Naszpikowana granatem...

Placek razowy z rabarbarem

Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...

Ciasto z masą ananasową

Biszkopt z kawą cappuccino!

Mandarynkowiec

Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)

Wróć do listy przepisów