
Całe mandarynki (ze skórką) zalać wrzątkiem. Zagotować i gotować jeszcze przez około 40 minut, odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Następnie zmiksować.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz pozostałe składniki - 1,5 szklanki musu z mandarynek, jajka i olej. Utrzeć.
Przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 38x26 cm lub tortownicy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut.
Udekorować polewą czekoladową i lekko uprażonymi, siekanymi migdałami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem wyśmienity kurczak po chińsku z makaronem ryżowym. A na deser...
Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do d ...
Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...