Dwie galaretki zalać wrzątkiem (800 ml), jedną rozpuścić w szklance gorącej wody. Z moreli usunąć pestki, pokroić na ósemki i przełożyć do dużych kieliszków ułożonych pod skosem (można użyć ociekacza do naczyń). Zalać większą porcją galaretki i odstawić do ostudzenia. Następnie schłodzić w lodówce. Białka ubić ze szczyptą soli. Do piany wlać trzecią, wystudzoną galaretkę. Zmiksować. Przełożyć do kieliszków z morelami i galaretką. Ponownie wstawić do chłodziarki. Przed podaniem udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...
Kremowy w środku, przypalony na wierzchu;-)
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...