/ Przepisy / Roladki z kurczaka

Opis przygotowania

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem (jak na schabowe). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować mascarpone, na serku ułożyć pietruszkę (kilka całych liści), polędwicę i suszone pomidory. Zwinąć roladki, zawinąć w folię – najpierw spożywczą, później aluminiową. Włożyć do wrzątku na 15-20 minut.

Po tym czasie wyjąć z folii, zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na gorącym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Podawać na liściach sałaty, dodatkowo z sałatą z sosem koperkowym. Sałatę poszarpać do miski, dorzucić pokrojone pomidory, na wierzchu ułożyć plastry cebuli. Musztardę doprawić solą, wycisnąć sok z cytryny, posłodzić i wymieszać. Cały czas mieszając wlać oliwę. Dorzucić posiekany koperek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 245
Ewa gotuje - odc. nr 245

W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...

 

Podobne przepisy

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Warkocz francuski

Z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem...

Przekładaniec świąteczny

Zapiekanka z kurczaka;-)

Filet z kurczaka w boczku

Wyjątkowo soczysty!

Wróć do listy przepisów