/ Przepisy / Kurczak faszerowany wątróbką

Opis przygotowania

Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać (jak mięso na tatar), przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojony koperek, odciśniętą bułkę, jajko i masło. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. W razie potrzeby dosypać bułkę tartą.

Kurczaka natrzeć solą. Do środka nałożyć farsz. Spiąć wykałaczkami i zasznurować dratwą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na kurczaku rozłożyć trochę masła. Wstawić do piekarnika i upiec na złoty kolor (180 st. C, 1 godzina).

Podawać z ziemniakami. Dla lepszego smaku warto ugotować je w wodzie z mlekiem, dodając czosnek i cebulę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 212
Ewa gotuje - odc. nr 212

Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego wątróbką, surówkę z buraczków...

 

Podobne przepisy

Skrzydełka na ryżu

Potrawa jednogarmkowa!

Kurczak w pomidorach z ananasem

Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...

Kurczak po chińsku

Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...

Wróć do listy przepisów