/ Przepisy / Zupa kalafiorowa z curry

Opis przygotowania

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować. Gdy kalafior zmięknie, przyprawić curry i gotować przez około 5 minut. Zabielić śmietaną, zahartowaną gorącą zupą. Zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać w kubku – z grzankami i posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 245
Ewa gotuje - odc. nr 245

W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...

 

Podobne przepisy

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Puree z ziemniaków i brokułów

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Wróć do listy przepisów