/ Przepisy / Pikantne udka z papryką

Opis przygotowania

Imbir, chili, pieprz ziołowy i sól wsypać do miseczki. Wymieszać. Natrzeć mięso. Przełożyć do pojemnika, zalać sosem sojowym, skropić oliwą, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Obsmażyć zamarynowane udka – z obu stron. Dorzucić posiekany w słupki czosnek. Po chwili podlać rosołem drobiowym. Przykryć i dusić do miękkości. Pod koniec dodać rodzynki oraz pokrojone papryki.

Na stół najlepiej podawać na patelni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 286
Ewa gotuje - odc. nr 286

Jesień to doskonały czas na potrawy sycące i kolorowe. Dlatego też Ewa...

 

Podobne przepisy

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Gęsie pipki

Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka umyć i osuszyć. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Wróć do listy przepisów