Ewa / Przepisy / Dorsz z grilla

Opis przygotowania

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić solą i pieprzem z obu stron, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć i odstawić do lodówki, by filety lekko się zamarynowały.

Następnie każdy kawałek ryby ułożyć na folii aluminiowej. Na filecie rozłożyć pokrojoną w paski paprykę, krążki cebuli, przekrojone na pół pomidorki i listki bazylii. Zrobić sakiewki i upiec na grillu.

Podawać z podpieczonymi plackami tortilli.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 2 filety - dorsza
  • sól
  • pieprz
  • sok z ½ cytryny
  • oliwa
  • papryka zielona
  • papryka czerwona
  • cebula
  • pomidory koktajlowe
  • bazylia
  • placki tortilli
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów