Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bakłażan z rusztu

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekroić wzdłuż na pół i podawać z dipem czosnkowym. Można udekorować miętą.

Dip czosnkowy. W miseczce wymieszać jogurt, listki mięty, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 193
Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Mizeria

Na occie winnym!

Wróć do listy przepisów