/ Przepisy / Dorsz na bloku solnym

Opis przygotowania

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na rybie ułożyć trochę koperku i plasterki cytryny.

Umieścić na rozgrzanych blokach solnych i piec przez 15-20 minut (najlepiej pod przykryciem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Cukierek z dorszem i warzywami

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Kulebiak z dorszem

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać miękkie masło, wysiekać...

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Wróć do listy przepisów