Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dorsz na bloku solnym

Opis przygotowania

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na rybie ułożyć trochę koperku i plasterki cytryny.

Umieścić na rozgrzanych blokach solnych i piec przez 15-20 minut (najlepiej pod przykryciem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Dorsz po norwesku z sosem jajecznym

Podany z purée ziemniaczanym i kalafiorem romanesco...

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Wróć do listy przepisów