Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.
Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Ogórki obrać, pokroić na plastry, posolić i odstawić. Jak puszczą sok, odcisnąć z nad ...
Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo c ...