/ Przepisy / Grillowana kapusta z sosem jogurtowym

Opis przygotowania

Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzany ruszt, grillujemy przez minimum godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, kroimy na ćwiartki, podajemy z sosem jogurtowym.

Do jogurtu wycisnąć sok z cytryny, dodać posiekane listki mięty, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 166
Ewa gotuje - odc. nr 166

W tym odcinku: żeberka w coli, kapusta a na deser placek z brzoskwinia...

 

Podobne przepisy

Lomo saltado

Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!

Bryzol z pieczarkami i jajem sadzonym

Kultowa potrawa z PRL-u...

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Kotlety indycze w fistaszkach

Indyk w orzechowej panierce;-)

Wróć do listy przepisów