/ Przepisy / Kotlety 4x4

Opis przygotowania

Schab przykryć folią i rozbić tłuczkiem. Na każdym kawałku mięsa położyć plaster udźca indyka i jeszcze raz rozklepać. Przyprawić solą i pieprzem. Zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z drobno posiekanymi orzeszkami.

Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.

Podawać z ziemniakami w mundurkach i surówką z kapusty kiszonej.

Kapustę odcisnąć i posiekać. Przełożyć do miski. Wymieszać z posiekaną cebulą oraz startymi jabłkiem i marchewką. Przyprawić pieprzem kolorowym, dorzucić pokrojoną chili, wlać olej i wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 332
Ewa gotuje - odc. nr 332

Odcinek off-roadowy. Ewa wyrusza na wyprawę w teren. A że jazda po wertepach...

 

Podobne przepisy

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Szaszłyki indycze z rusztu

Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...

Grillowana kapusta z sosem jogurtowym

Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzan ...

Kacze piersi w pomarańczach

Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć ...

Wróć do listy przepisów