Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mus czekoladowy z mango

Opis przygotowania

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać rum, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem trzcinowym. Wymieszać z czekoladą.

Białka ubić ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą czekoladową. Nałożyć do małych słoiczków i schłodzić w lodówce.

Owoce obrać, z brzoskwini i mango usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Nałożyć na zimny mus czekoladowy. Udekorować drobno pokrojoną czekoladą (wcześniej można schłodzić ją w zamrażarce) oraz listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 332
Ewa gotuje - odc. nr 332

Odcinek off-roadowy. Ewa wyrusza na wyprawę w teren. A że jazda po wertepach...

 

Podobne przepisy

Arbuzolada

Lemoniada z arbuza...

Kruche ciasteczka

Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...

Tort jubileuszowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Uperfumować cukrem waniliowym...

Ciasto z masą ananasową

Biszkopt z kawą cappuccino!

Wróć do listy przepisów