
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać rum, wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem trzcinowym. Wymieszać z czekoladą.
Białka ubić ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą czekoladową. Nałożyć do małych słoiczków i schłodzić w lodówce.
Owoce obrać, z brzoskwini i mango usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Nałożyć na zimny mus czekoladowy. Udekorować drobno pokrojoną czekoladą (wcześniej można schłodzić ją w zamrażarce) oraz listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek off-roadowy. Ewa wyrusza na wyprawę w teren. A że jazda po wertepach...
Bezglutenowe! Z kremem na bazie mascarpone;-)
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem...
Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...
Bogato zdobione!