Ewa / Przepisy / Makaron z sosem pomidorowym

Opis przygotowania

Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek. Podsmażyć, uważając, by się nie przypalił. Wlać sos pomidorowy, przyprawić roztartą w dłoniach bazylią. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć do sosu. Skropić odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać i od razu podawać. Posypać startym serem, udekorować listkami bazylii.

wydrukuj przepis
Składniki
  • makaron wstążki
  • parmezan
  • świeża bazylia
  • Sos
  • 750 ml - sosu pomidorowego
  • 1 ząbek - czosnku
  • 4 łyżki - oliwy
  • bazylia suszona
  • sól
  • pieprz
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 303

Kuchnia włoska uznawana jest za jedną z najbardziej zmysłowych na świecie,...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów