/ Przepisy / Bitki wołowe w sosie grzybowym

Opis przygotowania

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią spożywczą i rozbić. Przyprawić solą i pieprzem – z obu stron. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepując.

Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim bitki. Zalać miodem pitnym. Dodać namoczone borowiki. Zalać wodą, w której się moczyły i dusić do miękkości.

Podawać z kaszą i buraczkami. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 378
Ewa gotuje - odc. nr 378

Odcinek pod znakiem miodu. Ewa odwiedzi pasiekę, gdzie dowie się co nieco...

 

Podobne przepisy

Antrykot z rusztu

Mięso pokroić na dość grube plastry – steki...

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Stroganow

Bodaj najbardziej znany rosyjski gulasz!

Pieczeń cielęca

Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...

Wróć do listy przepisów