/ Przepisy / Marchewka z imbirem i żurawiną

Opis przygotowania

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać i posiekać. Masło roztopić na patelni. Wsypać chili. Gdy się skarmelizuje, wrzucić imbir oraz marchewkę. Podsmażyć. Zalać sokiem żurawinowym. Wrzucić żurawinę. Posolić i posłodzić do smaku. Wymieszać i dusić do miękkości. Pod koniec dodać zimne masło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 286
Ewa gotuje - odc. nr 286

Jesień to doskonały czas na potrawy sycące i kolorowe. Dlatego też Ewa...

 

Podobne przepisy

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Papryki z ryżem i brokułem

Doprawione szafranem!

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Krem z zielonego groszku

Do zrobienia w kilkanaście minut!

Wróć do listy przepisów