Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka chińska

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę (na dużych oczkach). Posolić do smaku.

Do garnka wlać ocet ryżowy. Posłodzić i zagotować. Dodać olej ryżowy. Roztrzepać rózgą. Wlać do miski z kapustą i marchewką.

Wymieszać i odstawić, by surówka wystygła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 283
Ewa gotuje - odc. nr 283

Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...

 

Podobne przepisy

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Wróć do listy przepisów