Mąkę przesiać na stolnicę. Zaparzyć gorącą wodą (wlać trochę wrzątku i wymieszać nożem). Wybić jajko, posolić, dodać czosnek niedźwiedzi. Posiekać nożem. W razie potrzeby dodać trochę mąki i wyrobić. Przykryć miską i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą rozwałkować. Placuszki usmażyć na metalowej płycie lub patelni bez tłuszczu.
Podawać z oliwą z octem balsamicznym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...
Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, ...
Dodatki do pieczystego...
Z pieczarkami i sosem holenderskim;-)
Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie (nie wolno przypalić). Dodać warzyw ...