/ Przepisy / Tapenada z czarnych oliwek

Opis przygotowania

Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę pietruszki, sól, ocet balsamiczny i oliwę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać – do uzyskania jednolitej masy – i odstawić do lodówki. Tapenadę najlepiej przygotować na dzień przed spożyciem. Podawać z grzankami z bagietki lub ciabaty, ew. ze świeżym pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 205
Ewa gotuje - odc. nr 205

Po raz kolejny Ewa zaprasza na potrawy kuchni hiszpańskiej. Zrobi tapenadę...

 

Podobne przepisy

Puree ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...

Bułeczki maślane

Do naczynia wkruszyć drożdże, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka, wlać 125 ml ml ...

Sos miętowo-czosnkowy

Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...

Orzeszki z ciecierzycy

Ciecierzycę namoczyć w wodzie (4 godziny). Następnie gotować do miękkości przez około ...

Wróć do listy przepisów