
Masło roztopić w garnku. Wsypać ksylitol lub cukier. Wlać mleko, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Podgrzać, ale nie gotować. Gładk± masę odstawić do wystudzenia.
Jajka wybić do miski. Posolić. Utrzeć i przelać do czekoladowej masy. Zmiksować. Wsypać m±kę i proszek do pieczenia. Wymieszać mikserem. Dorzucić pokrojon± czekoladę. Ciasto przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±).
Wstawić na 30-35 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem na soku z pomarańczy i kandyzowan± skórk± pomarańczow±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień przed Wielkanoc± Ewa zacznie przygotowania do ¶wi±t. Zrobi aromatyczn±...
Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier wan ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, poł±czyć z cukrem, cukrem waniliowym i sol±. ...
W stylu włoskiej straciatelli;-)