Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka świąteczne z czekoladą

Opis przygotowania

Miękkie masło utrzeć mikserem. Gdy się spieni, dodać cukier trzcinowy oraz ksylitol. Zmiksować. Wsypać cukier waniliowy oraz sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Wsypać szklankę mąki, wybić jajko. Zmiksować. W ten sam sposób wmieszać resztę mąki i pozostałe jaja.

Dorzucić pokrojoną w kostkę czekoladę. Wymieszać. Za pomocą 2 łyżek uformować ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem blasze piekarnikowej. Piec przez 15-20 minut w temp. 160 st. C.

Po upieczeniu wystudzić i ładnie zapakować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 322
Ewa gotuje - odc. nr 322

Większość z nas spędza Boże Narodzenie bardzo tradycyjnie – we własnym...

 

Podobne przepisy

Szarlotka bez jajek

Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...

Ciasto "styropian"

Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem ...

Lody z mascarpone i czekoladą

W stylu włoskiej straciatelli;-)

Piernikowe choinki

Las pierników na świąteczny stół!

Wróć do listy przepisów