Miękkie masło utrzeć mikserem. Gdy się spieni, dodać cukier trzcinowy oraz ksylitol. Zmiksować. Wsypać cukier waniliowy oraz sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Wsypać szklankę m±ki, wybić jajko. Zmiksować. W ten sam sposób wmieszać resztę m±ki i pozostałe jaja.
Dorzucić pokrojon± w kostkę czekoladę. Wymieszać. Za pomoc± 2 łyżek uformować ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem blasze piekarnikowej. Piec przez 15-20 minut w temp. 160 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i ładnie zapakować.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Większo¶ć z nas spędza Boże Narodzenie bardzo tradycyjnie – we własnym...
Bardzo proste w przygotowaniu. ¦wietnie smakuje ze szklank± zimnego mleka...
Przesian± m±kę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
A kwiaty z ananasa...
Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...