Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szakszuka po góralsku

Opis przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany czosnek, dorzucić plasterki kiełbasy oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Po chwili dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kilka minut. Następnie wybić jajka. Posolić i wstawić do piekarnika, by białko się ścięło. Podawać na patelni – posypane startym oscypkiem i zieleniną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 363
Ewa gotuje - odc. nr 363

Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...

 

Podobne przepisy

Domowe wędzonki

Boczuś, szyneczka i karkóweczka...

Kiełbasa ze słoika

Domowa wędlina w szkle...

Omlet cesarski

Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...

Pasztet drobiowy z herbatnikami

Przysmak dla miłośników wątróbki;-)

Wróć do listy przepisów