/ Przepisy / Zielone oliwki z cytrusami

Opis przygotowania

W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki łososia.

Dodać cząstki mandarynki. Na drobnej tarce zetrzeć skórkę z grejpfruta (niezbyt dużo), cytryny i pomarańczy. Z cytryny wykroić filety, wszystko dodać do miski.

Z grejpfruta i pomarańczy wycisnąć sok. Wlać do miski. Wymieszać i udekorować posiekaną kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 179
Ewa gotuje - odc. nr 179

W tym odcinku Ewa zaprasza Nas na oliwkową ucztę. Przygotuje pyszne przekąski...

 

Podobne przepisy

Woda z limonką

Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...

Ryż z jabłkami

W garnku roztopić łyżkę masła, wsypać ryż i lekko podsmażyć. Gdy ziarenka zrobią się ...

Jajka inaczej

Na środku szerszego końca jajka zrobić dość duży otwór. Wytrzepać zawartość. Wydmuszk ...

Kurze paluszki w orzechach

Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...

Wróć do listy przepisów