/ Przepisy / Śledzie w oleju dyniowym

Opis przygotowania

Śledzie pokroić na kawałki, cebulę w kosteczkę, śliwki w kostkę lub paski. Orzechy uprażyć i posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać w misce, przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do słoika i zalać olejem. Zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 381
Ewa gotuje - odc. nr 381

Tym razem Ewa zaproponuje menu na przyjęcie sylwestrowe. Na przystawkę...

 

Podobne przepisy

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Chowder z dorszem i wędzonym łososiem

Zupa irlandzkich marynarzy;-)

Wróć do listy przepisów