Składniki na kruszonkę wysiekać i zagnieść. Włożyć do woreczka i wstawić do zamrażarki na ½ godziny.
Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski, zachowując kolejność z przepisu. Ubić widelcem (można użyć miksera – będzie szybciej).
Wylać na blaszkę i ułożyć owoce. Posypać kruszonką.
Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...
Bez grama sera!
Orzechy wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...
Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem ( ...
Ziarna słonecznika wsypać na patelnię...