Ewa / Przepisy / Choripan

Opis przygotowania

Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo opiec w piekarniku (jeśli jest prosto z piekarni nie trzeba tego robić). Każdą bagietkę rozciąć wzdłuż, nie przecinając jednak na dwie części. Posmarować chimichurri (składniki wystarczy wymieszać), włożyć kiełbasę, ponownie posmarować chimichurri i od razu podawać.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 2 - krótkie bagietki lub paluchy
  • 2 - białe kiełbasy
  • Salsa
  • ½ szklanki - drobno posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki - drobno posiekanego oregano
  • 4 ząbki - czosnku
  • ½ szklanki - drobno posiekanej cebuli
  • 1 - papryczka chili drobno posiekana
  • 2 łyżki - octu winnego lub soku z cytryny
  • 8 łyżek - oliwy
  • sól
  • pieprz
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 305

Choć nasz kraj leży daleko od Argentyny, to z jej mieszkańcami mamy wiele...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów