Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jaja w skorupkach podsmażane

Opis przygotowania

Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić i osuszyć. Ostrym nożem przeciąć na pół. Wydrążyć, nie uszkadzając skorupek. Białka i żółtka drobno posiekać, rozgnieść widelcem.

Wymieszać z 2 łyżkami miękkiego masła i szczypiorkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Masę jajeczną nałożyć do skorupek, posypać bułką tartą. Resztę masła roztopić na patelni, połówki jajek ułożyć bułką tartą do spodu.

Przykryć i trzymać na ogniu przez kilka minut. Podawać na ciepło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 97
Ewa gotuje - odc. nr 97

W Sobotę Wielkanocną Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....

 

Podobne przepisy

Pasty kanapkowe

Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosn ...

Kanapka surfera

Hot-dog z... rybą;-)

Jaja sadzone na śmietanie

Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...

Wróć do listy przepisów