Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Makaron z sosem pomidorowym

Opis przygotowania

Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek. Podsmażyć, uważając, by się nie przypalił. Wlać sos pomidorowy, przyprawić roztartą w dłoniach bazylią. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć do sosu. Skropić odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać i od razu podawać. Posypać startym serem, udekorować listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 303
Ewa gotuje - odc. nr 303

Kuchnia włoska uznawana jest za jedną z najbardziej zmysłowych na świecie,...

 

Podobne przepisy

Gęsie nóżki

Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...

Cielęcina w śmietanie

Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...

Świąteczna rolada z boczku

Z mięsem mielonym...

Gulasz segedyński

Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju lub smalcu...

Wróć do listy przepisów