Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek. Podsmażyć, uważając, by się nie przypalił. Wlać sos pomidorowy, przyprawić roztartą w dłoniach bazylią. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć do sosu. Skropić odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać i od razu podawać. Posypać startym serem, udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kuchnia włoska uznawana jest za jedną z najbardziej zmysłowych na świecie,...
Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na m ...
Pieczony filet w bułce, czyli domowy, zdrowy fast food;-)
Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny również umyć, sparzyć wrzątkiem ...
Danie skomponowane dla Roberta Lewandowskiego;-)