/ Przepisy / Krem z ziemniaków i pora

Opis przygotowania

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle (najpierw wrzucić ziemniaki, po chwili seler). Dodać pokrojony w plastry por (tylko białą część) oraz posiekany czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę. Zalać bulionem i ugotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Zabielić kremówką (wcześniej zahartować). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Podawać w kubku z chipsami z selera (warzywo cienko pokroić i usmażyć w oleju). Udekorować natką pietruszki.

Zupa świetnie smakuje z plastrami wędzonego łososia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 284
Ewa gotuje - odc. nr 284

Tym razem Ewa ugotuje krem porowo-ziemniaczany. Jako danie główne przygotuje łososia...

 

Podobne przepisy

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Cebulę drobno posiekać. Zeszklić w garnku na maśle...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Sałatka kolorowa

Umyte sałaty poszarpać do szklanej miski...

Wróć do listy przepisów