
Mięso skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem, przyprawić majerankiem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przełożyć do zamykanego naczynia.
Do miski wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, wlać sok jabłkowy i sos Worcester. Dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Wymieszać i przełożyć do pojemnika z mięsem. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Zamarynowaną szynkę umieścić w brytfance lub naczyniu żaroodpornym – wraz z marynatą. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C – bez przykrycia. Po tym czasie przykryć i piec przez 3-4 godz. w temp. 120 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zaraz po święceniu Ewa uda się do kuchni, gdzie przygotuje wielkanocne...
Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie (nie wolno przypalić). Dodać warzyw ...
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Na mleczku kokosowym!