ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 268

OPIS ODCINKA

Zaraz po święceniu Ewa uda się do kuchni, gdzie przygotuje wielkanocne potrawy. Gotowanie zacznie od kremu chrzanowego z chrustem ziemniaczanym, a bazą zupy będzie wywar na wędzonym boczku. Kolejne danie to szynka wieprzowa, czyli domowa wędlina z myślą o świątecznym stole. Na deser Ewa upiecze zaskakujący mazurek. Zaskakujący, bowiem złożony z ciasta kruchego, kajmaku oraz biszkopta z kokosem, orzechami włoskimi i marchewką.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Krem chrzanowy

Ziemniaki, marchewkę i kawałek selera pokroić w kostkę, białą część pora i cebulę w plasterki...

Szynka na Wielkanoc

Mięso skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem, przyprawić majerankiem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Mazurek marchewkowy

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło...

Wróć do listy odcinków