Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Racuchy a'la Jadzia

Opis przygotowania

Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno pokrojonymi jabłkami (owoce można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Usmażyć.

Posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 46
Ewa gotuje - odc. nr 46

Do kolejnego programu Ewa Wachowicz zaprosi Jadzię Nalepę, "Osobowość telewizyjną"...

 

Podobne przepisy

Uszka

Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo c ...

Talerz śródziemnomorski

Wariacja na temat caprese;-)

Salsa oliwkowa

Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...

Jajka inaczej

Pisanki z... galarety!

Wróć do listy przepisów