
M±kę z masłem wysiekać nożem. Dodać cukier puder i orzechy. Wyrobić ciasto. Na chwilę włożyć do lodówki. Następnie cieniutko rozwałkować (na grubo¶ć 3 mm). Przy pomocy foremek o różnych kształtach wyci±ć gwiazdki, serduszka etc. Przełożyć na wysmarowan± masłem blachę. Piec w piekarniku na złoty kolor (ok. 20 minut w 180 st. C). Posypać cukrem pudrem, przełożyć do pudełka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek "piknikowy". W kuchni Ewa Wachowicz przygotuje pasty z wędzonej...
Lemoniada z arbuza...
Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musuj±cy ...
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. M±kę ostrożnie p ...
Przygotować ciasto ma¶lane. M±kę przesiać na stolnicę...