
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do drugiej dodać 2 łyżki suchego maku, do trzeciej 3 łyżki kakao.
Literatką lub dość dużym kieliszkiem wykrawać małe, okrągłe ciasteczka. Ułożyć na blaszkach natłuszczonych masłem i upiec w piekarniku.
Składać: białe-kakaowe-makowe. Jako masy do sklejania użyć kajmaku (puszkę mleka gotować we wrzątku przez minimum 1 1/2 godziny). Boki ciastek obtoczyć w kokosie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gołąbki w żurku pływające, ciasteczka karnawałowe. W pierwszym po Nowym...
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...
Na miodzie!
Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...
Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...