Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka czekoladowe

Opis przygotowania

Na stolnicę przesiać m±kę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao. Dorzucić zimne masło. Wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołek, wybić żółtka. Poł±czyć nożem, wyrobić. Uformować wałek, włożyć do woreczka, schłodzić w lodówce.

Ciasto nałożyć do silikonowych foremek, odrywaj±c kawałek po kawałku. Upiec w piekarniku - 170 st. C, 20 minut.

Po upieczeniu ciasteczka można dowolnie dekorować lub sklejać ze sob±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 186
Ewa gotuje - odc. nr 186

Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W zwi±zku z tym Ewa proponuje...

 

Podobne przepisy

Biszkopty z oliwkami

Na patelnię wlać wodę i wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, wrzucić przekrojone wzdłuż na pół oliwki...

Piszinger błyskawiczny

Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcze¶niej wstawić słoik do m ...

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki ...

Gofry z batatem

Belgijski przysmak nieco inaczej!

Wróć do listy przepisów