
Na stolnicę przesiać m±kę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao. Dorzucić zimne masło. Wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołek, wybić żółtka. Poł±czyć nożem, wyrobić. Uformować wałek, włożyć do woreczka, schłodzić w lodówce.
Ciasto nałożyć do silikonowych foremek, odrywaj±c kawałek po kawałku. Upiec w piekarniku - 170 st. C, 20 minut.
Po upieczeniu ciasteczka można dowolnie dekorować lub sklejać ze sob±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W zwi±zku z tym Ewa proponuje...
Na patelnię wlać wodę i wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, wrzucić przekrojone wzdłuż na pół oliwki...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcze¶niej wstawić słoik do m ...
Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki ...
Belgijski przysmak nieco inaczej!