/ Przepisy / Ciasteczka z migdałami i morelami

Opis przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Zmiksować.

Dorzucić obrane ze skórki i drobno pokrojone migdały oraz pokrojone morele. Wymieszać.

Z ciasta ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć, dociskając palcami.

Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu wyjąć z pieca i zostawić na 10 minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę i wystudzić.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Torcik z jagodami

W 2 szklankach wody rozpuścić 2 galaretki (smak zależy od użytych owoców). Śmietanę u ...

Hiszpan w szkle

Do pucharków pokruszyć bezy...

Sernik dyniowo-imbirowy

ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...

Naleśniki gryczane

Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić...

Wróć do listy przepisów