Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa paprykowa z kaszą jaglaną

Opis przygotowania

Żeberka włożyć do garnka z zimną wodą (około 2 l). Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym oraz łyżeczką soli. Przykryć i doprowadzić do wrzenia (najlepiej pod pokrywą szybkowarową).

Marchewki i pietruszkę pokroić w słupki. Przesmażyć na maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać czosnek. Usmażone warzywa dodać do gorącego wywaru. Wsypać kaszę jaglaną (wcześniej przepłukać ją na sicie pod bieżącą wodą). Gotować przez 10 minut.

Papryki wyczyścić i pokroić w zapałkę. Dorzucić do garnka. Przyprawić lubczykiem i gotować jeszcze przez kilka minut.

Na końcu doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 402
Ewa gotuje - odc. nr 402

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje kolorową i bardzo zdrową zupę paprykową...

 

Podobne przepisy

Zupa borówkowa

Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...

Ramen na indyku

Rosół na orientalną nutę...

Dyniowa z jabłkiem

Dynię pokroić na kawałki. Ułożyć na blasze – na papierze do pieczenia. Skropić oliwą...

Żurek na wędzonce

Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...

Wróć do listy przepisów