/ Przepisy / Sopa de ajo

Opis przygotowania

Oliwę wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje wrzucić czosnek i na małym ogniu smażyć przez 15-20 minut. W tym czasie pokroić chorizo.

Miękki czosnek wyłowić z tłuszczu i odstawić do wystudzenia a do oliwy wrzucić kiełbasę. Podsmażyć i zalać połową rosołu. Do reszty bulionu wycisnąć czosnek. Zmiksować blenderem i przelać do wywaru z chorizo. Przyprawić papryką i listkami tymianku.

Podawać z jajkiem poszetowym i pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 508
Ewa gotuje - odc. nr 508

W tym odcinku Ewa zaprosi na mieszankę kuchni międzynarodowej. Obiad będzie...

 

Podobne przepisy

Żurek benedyktyński

Z twarogiem;-)

Zupa na winie

Niegdyś zwana winną polewką;-)

Krem z pieczonych pieczarek

A do tego grzanki z mozzarellą i pesto na natce pietruszki;-)

Krem kalafiorowy z mozzarellą

A do tego chipsy z selera!

Wróć do listy przepisów