W garnku rozgrzać masło. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażyć. Wlać wywar, przykryć i ugotować. Dorzucić pokrojone w plastry rzodkiewki i pod przykryciem gotować jeszcze przez 10 minut.
Serek dodać do śmietany. Wymieszać. Zahartować gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Pod koniec przyprawić pieprzem.
Podawać w kubku. Udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...
Pomysł na to, co po uczcie zrobić z korpusem pieczonej kaczki...
Po góralsku!
Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...
Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Z obu główek czosnku odciąć ogonki, do środka nalać ...