/ Przepisy / Zupa szczawiowa

Opis przygotowania

Szczaw podsmażyć na maśle. Przetrzeć przez sito do garnka. Zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym jajkiem przepiórczym. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 188
Ewa gotuje - odc. nr 188

Na polskich targowiskach coraz częściej pojawiają się nowalijki. Ewa postanawia...

 

Podobne przepisy

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Zupa ekonomiczna

Pierwowzór "kuroniówki";-)

Zupa cebulowa

Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Wróć do listy przepisów