Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa szczawiowa

Opis przygotowania

Szczaw podsmażyć na maśle. Przetrzeć przez sito do garnka. Zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym jajkiem przepiórczym. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 188
Ewa gotuje - odc. nr 188

Na polskich targowiskach coraz częściej pojawiają się nowalijki. Ewa postanawia...

 

Podobne przepisy

Kapuśniak z włoskiej

Nie trzeba go długo gotować;-)

Zupa z fasoli i suszonych śliwek

Innymi słowy wariacja nt. fasoli ze śliwkami...

Krem z kalafiora

Na orientalną nutę;-)

Oberiba

Kalarepy obrać i pokroić w słupki, ziemniaki i cebulę w kostkę...

Wróć do listy przepisów