Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać. W garnku rozgrzać olej. Wrzucić i obsmażyć wieprzowinę. Dodać pory oraz imbir. Wymieszać i lekko przesmażyć. Dodać pomidory (obrane ze skórki i pokrojone – sam miąższ). Przyprawić sosem rybnym oraz sojowym. Wlać rosół. Wrzucić liście laurowe. Gotować tak długo, aż mięso zmięknie.
Zakwasić sokiem z limonki. Wrzucić papryczkę chili (wcześniej usunąć pestki, posiekać lub pokroić w plastry).
Podawać w miseczkach - z orientalnym makaronem, kiełkami oraz kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....
Nasza zupa narodowa!
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, umyć i zalać zimną wodą (ok. 2 l). Mogą to być ...