/ Przepisy / Zupa wietnamska

Opis przygotowania

Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać. W garnku rozgrzać olej. Wrzucić i obsmażyć wieprzowinę. Dodać pory oraz imbir. Wymieszać i lekko przesmażyć. Dodać pomidory (obrane ze skórki i pokrojone – sam miąższ). Przyprawić sosem rybnym oraz sojowym. Wlać rosół. Wrzucić liście laurowe. Gotować tak długo, aż mięso zmięknie.

Zakwasić sokiem z limonki. Wrzucić papryczkę chili (wcześniej usunąć pestki, posiekać lub pokroić w plastry).

Podawać w miseczkach - z orientalnym makaronem, kiełkami oraz kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 304
Ewa gotuje - odc. nr 304

W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....

 

Podobne przepisy

Orientalna zupa z imbirem

Warzywa umyć. Selera pokroić w kostkę, marchewki w półplasterki, cebulę, imbir i sele ...

Krem z pomidorów i pomarańczy

Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną na kawałki cebulę oraz czosn ...

Żurek

Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki ...

Zupa śliwkowa

Śliwki wypestkować, wrzucić do garnka, zalać wodą – tak, by ledwie zakryła owoce...

Wróć do listy przepisów