/ Przepisy / Lody kokosowe na ananasie

Opis przygotowania

Mleczko i jogurt przełożyć do miski. Posłodzić cukrem trzcinowym i syropem z agawy. Dobrze zmiksować.

Masę przełożyć do schłodzonej maszynki do lodów i kręcić przez 30 minut. Misę wstawić do zamrażarki na godzinę (jeśli nie mamy maszynki lody mrozimy w zamrażarce przez 4 godziny, co ½ godziny dokładnie mieszając).

Podawać na grillowanym ananasie (plastry wystarczy opiec na patelni grillowej). Udekorować sosem karmelowym i melisą.

Sos karmelowy przygotować w następujący sposób. Cukier roztopić na patelni. Zdjąć z ognia. Do gorącego karmelu dodać masło. Wymieszać. Postawić na kuchence i na małym ogniu połączyć ze śmietanką. Wystudzić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 337
Ewa gotuje - odc. nr 337

Wiele mam, babć, opiekunek i przedszkolanek niemal codziennie zadaje sobie...

 

Podobne przepisy

Owsianka z pyłkiem

Idealna na śniadanie!

Sos i sałatka do polędwiczek

Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól...

Dip z mango

1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Wróć do listy przepisów