/ Przepisy / Indyk jak burger z batatem

Opis przygotowania

Do miski wlać ocet balsamiczny i olej arachidowy. Dodać musztardę, majonez, sól i pieprz oraz paprykę. Dorzucić cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pokryć marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowany filet piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C. Od czasu do czasu polać sosem, który powstaje podczas pieczenia.

Bataty pokroić. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Oprószyć rozmarynem i ostrą papryką. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i upiec w piekarniku (20 minut, 200 st. C).

Mięso podawać jak burgera – pokrojone w plastry, w bułce z sałatą, pomidorem i cebulą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 337
Ewa gotuje - odc. nr 337

Wiele mam, babć, opiekunek i przedszkolanek niemal codziennie zadaje sobie...

 

Podobne przepisy

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Diabelskie polędwiczki

Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkie ...

Piersi z kurczaka nadziewane

W piersi kurczaka zrobić dziurę (jak w bułce na hot-doga), nałożyć farsz z pokrojonyc ...

Wróć do listy przepisów