/ Przepisy / Syrop z miodu, cytryny i imbiru

Opis przygotowania

Imbir obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cytrynę wyszorować i pokroić w plastry. Włożyć do słoika – plaster cytryny, kilka plasterków imbiru. Zalać łyżką miodu. Czynności powtarzać, aż do zapełnienia słoika. Zamknąć i wstawić do lodówki na 48 godzin.

Pić po 1 łyżeczce – rano i wieczorem. Można dodawać do herbaty, ale nie powinna być gorąca.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 378
Ewa gotuje - odc. nr 378

Odcinek pod znakiem miodu. Ewa odwiedzi pasiekę, gdzie dowie się co nieco...

 

Podobne przepisy

Szynka z dzika w cieście

Dziczyzna w chlebie...

Majonez cytrusowy

Majonez wymieszać z musztardą i tabasco. Dodać skórki z cytrusów. Ponownie wymieszać. ...

Jaja sadzone

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...

Cottage pie z cheddarem

Wiejska zapiekanka z Wielkiej Brytanii...

Wróć do listy przepisów